Nagelbeugeltechniek

Nagelbeugeltechniek

 

Nagelbeugeltechniek is een techniek die wordt toegepast bij problemen met de teennagels. Het gaat dan met name om teennagels die te rond groeien en dan, vooral in de nagelwallen,voor problemen zorgen zoals bijvoorbeeld ingroeiende nagels. Er zijn meerder technieken die kunnen worden toegepast.

Ik werk met de Draadbeugeltechniek en Podofix

De beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen afhankelijk van de conditie van de cliënt en de nagel. Deze technieken kunnen worden toegepast bij ingroeiende nagels (bolle vorm) en sommige typen krulnagels. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. Met andere woorden het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei

Hieronder een voorbeeld:

Nagelbeugel

Bij de draadbeugeltechniek wordt een beugel gemaakt van Remanitdraad, dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de tandtechniek. Deze beugel wordt exact op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden.Deze zal met de nagel mee naar voren groeien en moet op een bepaald moment indien nodig weer naar achteren worden geplaatst.